Board index Peugeot RCZ Peugeot RCZ Technical Discussion Interior Sat Nav Problem

Sat Nav Problem

Leather, seats, dash, aircon, heaters & strange noises

Post Thu Jan 16, 2014 6:33 pm
Jimbrodie1 Senior Member
Senior Member

Posts: 182
Kudos: 69
Location: Nantwich, Cheshire.
Anyone had a problem with the Sat Nav screen picture breaking up (just as it would if the reception wasn't good enough) like the picture you would get on your TV with a dodgy Ariel.

Did it a couple of times yesterday, then came good again. I've had many cars with Sat Nav before and never experienced this, which makes me think it a hardware problem and not simply poor reception ?


Post Thu Jan 16, 2014 9:35 pm
OO58RON User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 6156
Kudos: 893
Location: York
I have used mine a lot over the past 3 years and not experienced this issue
RCZ is the only car to make the Audi TT appear dated, and is officially the sexiest car on the road.

Image

Post Thu Jan 16, 2014 10:02 pm
jactac User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3061
Kudos: 508
Location: Swansea
NG4 Sat Nav / Media screen, went a bit "fuzzy" fews days ago, but just for a second or so.
It happened almost as soon as I started the car up, so I put it down to that :eusa-think:
RCZ 156 GT
Opal White,
NG4 Sat Nav, Latest firmware/Maps/Speed cameras
Interior Sport Kit,
Onyx Black Solstice 19's,
Front RCZ Splitters
Phillips H7's Diamond Vision/Phillips X-treme vision
380/360 Led DLR's
Paint & Interior leather protection

Post Thu Jan 16, 2014 10:09 pm
Jimbrodie1 Senior Member
Senior Member

Posts: 182
Kudos: 69
Location: Nantwich, Cheshire.
jactac wrote:
NG4 Sat Nav / Media screen, went a bit "fuzzy" fews days ago, but just for a second or so.
It happened almost as soon as I started the car up, so I put it down to that :eusa-think:


Yep,sounds the same as mine only mine stayed like it for about 3 or 4 mins. I put it down then back up about 10 kind later when a call came in and it was OK ???

Post Fri Jan 17, 2014 10:13 pm
bobbythedog User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 145
Kudos: 80
Had this on my car almost immediately after buying it (second hand) back in July. Mine got progressively worse over the space of a month and finally had it replaced under warranty. Took a couple of hours. They said it was a wire shorting when the screen rotated. Think others have had it happen once and then never again. Luck of the draw..... So finger s crossed for you

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Post Fri Jan 17, 2014 10:29 pm
Jimbrodie1 Senior Member
Senior Member

Posts: 182
Kudos: 69
Location: Nantwich, Cheshire.
Thanks for that.

It only happened on that day so far so I'll keep an eye on it. Still got 14 month on the factory warranty so if it's going to go it should do within this time.

Cheers

Post Wed Jan 22, 2014 6:28 pm
jactac User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3061
Kudos: 508
Location: Swansea
This has happened again today :eusa-think:
It stayed jumping and fuzzy until I manually lowered the screen, then raised it back up.

This only happens when the car is first started, but not every time . :eusa-think:

Looks like another visit to the dealer is on the cards :thumbdown:
RCZ 156 GT
Opal White,
NG4 Sat Nav, Latest firmware/Maps/Speed cameras
Interior Sport Kit,
Onyx Black Solstice 19's,
Front RCZ Splitters
Phillips H7's Diamond Vision/Phillips X-treme vision
380/360 Led DLR's
Paint & Interior leather protection


Return to Interior