Board index Peugeot RCZ Peugeot RCZ Forum News, Announcements & Forum Help Sat Nav / CD fault

Sat Nav / CD fault

Peugeot RCZ Forum News, Announcements & Competitions & Help. Forum feedback, suggestions and help.

Post Thu May 14, 2015 7:53 pm
matt.bramhall Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 0
Hi all , I'm a new member and just purchased an RCZ and
just wondered if anyone could help me.
When I press the nav button I get a message saying navigation system loading but it never does, also when the nav doesn't load the cd won't work either. The only way I can get it to work is to factory reset but that doesn't work every time. I went to Peugeot today and the technician pressed the button and it worked, can't believe it, when I tried it later it wouldn't work again
Any ideas please


Post Fri May 15, 2015 12:00 am
tianorth User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1456
Kudos: 295
Location: Fareham, Hampshire
If it happens again video it to prove it's not working.
Which system do you have?
Which year car?
Tia2 is a 2013 RCZ Magnetic in Black with a 2litre diesel engine
Upgraded Peugeot sat-nav now has 7 digit postcode, safety alerts and updated maps
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights, quad exhaust tips
Tia3 is a 2015 RCZ-R in Mercury Grey with a 1.6litre petrol engine, oh and 270 bhp
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights
Both have dash cams front and back

Post Fri May 15, 2015 8:23 am
matt.bramhall Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 0
Hi
I've done s video but it won't load onto site, the system is an NG4 3D in a 2010 model.
I will try and put it on you tube with a link later

Matt

Post Fri May 15, 2015 8:36 am
DKZ5745 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3037
Kudos: 815
Location: Yorkshire
You could try updating the firmware and/or maps. Sorry, I can't help you there, it's a different system to mine, but if you search GPSUnderground.com, I would think there would be a download link somewhere in the Peugeot Citroen forum if you do a search.
It sounds like a software fault, so perhaps that might sort it. Worse case scenario is that it doesn't help and you have to get the dealer to fix it, but it sounds like your possibly heading that way in any case so no real harm done.
Mk 2 GT200 Moroccan Red

Post Fri May 15, 2015 8:47 am
DKZ5745 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3037
Kudos: 815
Location: Yorkshire
I've had a quick look for you, found these.....

Map update link

http://gpsunderground.com/forum/peugeot ... 014-a.html

Speedcams update link

http://gpsunderground.com/forum/peugeot ... -scdb.html

Firmware update link

http://gpsunderground.com/forum/peugeot ... ugeot.html

Just be sure to follow any instructions given. :thumbup:
Mk 2 GT200 Moroccan Red

Post Fri May 15, 2015 10:15 am
tianorth User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1456
Kudos: 295
Location: Fareham, Hampshire
Sorry I can't help with the NG4 system but someone on here should be able to tell you what the latest firmware version is and how to find it on yours.
Doing a firmware update may resolve your issue.
Tia2 is a 2013 RCZ Magnetic in Black with a 2litre diesel engine
Upgraded Peugeot sat-nav now has 7 digit postcode, safety alerts and updated maps
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights, quad exhaust tips
Tia3 is a 2015 RCZ-R in Mercury Grey with a 1.6litre petrol engine, oh and 270 bhp
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights
Both have dash cams front and back

Post Fri May 15, 2015 10:57 am
2retro User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 925
Kudos: 376
helpdesk.jpg
helpdesk.jpg (146.1 KiB) Viewed 4776 times

Post Fri May 15, 2015 8:22 pm
neilgsxr69 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 560
Kudos: 172
Great post DKZ5745 how easy is it to download these updates? I don't think my NG4 has ever been updated do I need to download all the updates and install them one at a time or download and install the latest one only? :eusa-think:
Launch edition Pearl White Carbon roof & Wing Mirror covers / mat black Graphics

Post Fri May 15, 2015 9:06 pm
matt.bramhall Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 0
I have got hold of a software update and installed it but it hasn't solved the problem. Anyone have any idea's please
Cheers

Post Fri May 15, 2015 11:08 pm
DKZ5745 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3037
Kudos: 815
Location: Yorkshire
neilgsxr69 wrote:
Great post DKZ5745 how easy is it to download these updates? I don't think my NG4 has ever been updated do I need to download all the updates and install them one at a time or download and install the latest one only? :eusa-think:


I don't have the NG4 system but my understanding is you can go straight for the latest version, BUT I strongly suggest reading through the threads on that website, as I'm pretty sure that question will have been asked, and answered by someone who has already done the updates.

It is very easy to download the updates via s PC. It is then just a case of putting the correct files on USB stick. When you insert this in your car I would think it will auto detect, I know the RT6 unit I have usually does, if not, it's s case of going to the map management screen and following the instructions from there.

Again, if you read through the threads on the website mentioned, there are probably detailed instructions.

Sorry if I'm a bit vague, but I have never even seen an NG4 unit, let alone updated one.

Hope you manage the updates OK. I would suggest the firmware first, then maps & speedcams.
Mk 2 GT200 Moroccan Red

Post Fri May 15, 2015 11:12 pm
DKZ5745 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3037
Kudos: 815
Location: Yorkshire
matt.bramhall wrote:
I have got hold of a software update and installed it but it hasn't solved the problem. Anyone have any idea's please
Cheers


Sorry, that was my best guess, it looks like a dealership repair, unless someone on here with the same system has encountered the same fault and can help.
Mk 2 GT200 Moroccan Red

Post Fri May 15, 2015 11:15 pm
DKZ5745 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 3037
Kudos: 815
Location: Yorkshire
Have you attempted to install the latest maps? It might be the files you have are corrupt in some way, and installing the latest ones will clear the fault?
Mk 2 GT200 Moroccan Red

Post Fri May 15, 2015 11:31 pm
tianorth User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1456
Kudos: 295
Location: Fareham, Hampshire
Does the screen open every time?
Tia2 is a 2013 RCZ Magnetic in Black with a 2litre diesel engine
Upgraded Peugeot sat-nav now has 7 digit postcode, safety alerts and updated maps
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights, quad exhaust tips
Tia3 is a 2015 RCZ-R in Mercury Grey with a 1.6litre petrol engine, oh and 270 bhp
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights
Both have dash cams front and back

Post Mon May 18, 2015 3:21 pm
matt.bramhall Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 0
Yes the screen opens every time
It is strange that the media centre won't open unless the nav is loaded or vise versa. I've tried the software update and that's not worked and every audio specialist won't touch it so if anyone could help me please

Desperate

Post Mon Mar 21, 2016 2:14 am
andrerolopes Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 1
Hello guys,

I am new at this forum so apologise for my lack of experience here.

I have a RCZ HDI from 2010, and have those exact problems with my car. Sat Nav / CD Player don t work and the message Loading Please wait keeps showing instead of the navigation menu.

Did you have solution for this problem as i do not know how to solve this either?

Cheers.

Post Mon Mar 21, 2016 10:02 am
neilgsxr69 User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 560
Kudos: 172
Hi, I have the latest update discs for your model I've lent them out at the moment when I get em back I could lend you them to try and update your system.
Private message me with your address and as long as you pay the postage and send em me back alls good :thumbup:
Launch edition Pearl White Carbon roof & Wing Mirror covers / mat black Graphics

Post Tue Mar 22, 2016 7:33 am
andrerolopes Newbie
Newbie

Posts: 4
Kudos: 1
Hi neilgsxr69

Thank you for your kind offer but i have managed to get the latest updates to in Usb pen because the cd player does not work...

Thank you for your help anyway!

Cheers

Post Sun Jun 26, 2016 4:34 pm
Jait112 User avatar

Regular
Regular

Posts: 14
Kudos: 2
Hi guys do you know if there has been an update for the sat nav system to connect my iphone via the usb port ??


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Sun Jun 26, 2016 5:32 pm
tianorth User avatar

Senior Member
Senior Member

Posts: 1456
Kudos: 295
Location: Fareham, Hampshire
I think I have read on here somewhere that the iphone has to connect through the AUX port in the glovebox (for music).

Sorry but I have the RT6 version someone will let be known if the above statement is correct.
Tia2 is a 2013 RCZ Magnetic in Black with a 2litre diesel engine
Upgraded Peugeot sat-nav now has 7 digit postcode, safety alerts and updated maps
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights, quad exhaust tips
Tia3 is a 2015 RCZ-R in Mercury Grey with a 1.6litre petrol engine, oh and 270 bhp
Other mods include door catch covers, rcz puddle lights
Both have dash cams front and back

Post Thu Dec 29, 2016 7:01 am
Georgemartin Newbie
Newbie

Posts: 1
Kudos: 0
Here You can find your requirements related to Peugeot :

The Latest 2016-2017 Sat Nav Discs for Peugeot and Citroen with RT3 Navigation Map CD Update.
http://www.latestsatnav.co.uk/latest-2017-sat-nav-disc-update-for-peugeotcitroen-rt3-navigation-map-92-p.asp


Return to Peugeot RCZ Forum News, Announcements & Forum Help